Piektdiena, 2024. gada 29. marts

Vārda diena: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Pieci.lv satura redaktores amatā apstiprināta Elīna Baltskara

Jauniešu multimediālā kanāla Latvijas Radio 5 – pieci.lv satura redaktores amatā apstiprināta Elīna Baltskara. Par savu prioritāti viņa uzskata pieci.lv kā mūsdienīga jauniešu medija pozīcijas stiprināšanu, attīstot radio darbību arī ārpus FM ētera, tajā skaitā sociālajos medijos, nodrošinot satura multimedialitāti un pieejamību pēc pieprasījuma. Darbu pieci.lv komandā Elīna Baltskara uzsāk 2. martā.

„Pieci.lv galvenā mērķauditorija ir jaunieši – tā ir auditorijas daļa, kas ir ļoti svarīga sabiedriskajam medijam. Tajā pašā laikā, tās piesaiste un intereses noturēšana ir izaicinājums. Jauniešu mediju lietošanas paradumi ir atšķirīgi, lineāro ēteru viņi klausās mazāk, tāpēc ir izšķiroši būtiski viņus uzrunāt vietās, kas viņiem ir saistošas un laikā, kas viņiem ir ērts. Šo noteikumu izpilde paģērē pastiprināti attīstīt kanāla multimedialitāti un veidot jauniešiem aktuālu saturu, kas ir ērti pieejams pēc pieprasījuma jebkurā laikā un vietā,” saka Latvijas Radio valdes locekle programmu attīstības jautājumos Sanita Dika-Bokmeldere.

"Uzskatu, ka radio kā medijam ir divi būtiski uzdevumi. Pirmkārt, attīstīties līdz ar sabiedrību - turpināt veidot pieci.lv par zīmolu, kas asociējas ne tikai ar radio viļņiem. Komunikācijas formu dažādošana ir viens no būtiskākajiem uzdevumiem, lai saglabātu esošo un piesaistītu jaunu auditoriju. Otrkārt, aktīvi piedalīties sabiedrības attīstīšanā - sniegt ieguldījumu izglītotas un veselīgas sabiedrības veidošanā, nodrošinot aktuālu, vērtīgu saturu un kvalitatīvu izklaidi,” saka jaunā pieci.lv satura redaktore Elīna Baltskara.

Elīna ir ieguvusi bakalaura grādu Kultūras socioloģijā un menedžmentā Latvijas Kultūras akadēmijā. Strādājusi par projektu vadītāju Imanta Ziedoņa fondā “Viegli”, kā arī darbojusies kino producēšanā un pētniecībā. Vairāk nekā astoņus gadus aktīvi iesaistījusies nevalstisko organizāciju darbā, kā arī piedalījusies projektos Latvijā un ārzemēs, kuru mērķauditorija ir tieši jaunieši.

Atklātā konkursā uz pieci.lv satura redaktora vietu tika saņemti 25 pretendentu pieteikumi.

Jauniešu multimediāla platforma Latvijas Radio 5 – pieci.lv skan Rīgā 93,1 frekvencē, Daugavpilī 104,0 frekvencē, Liepājā102,1 frekvencē, Rēzeknē 103,8 frekvencē, Valmierā 89,5 frekvencē, Ventspilī 96,5, Limbažos 100,5, Saldū 120,4 frekvencē. Tāpat jauniešu kanālu var klausīties internetā www.pieci.lv vai Pieci.lv aplikācijā, lejuplādējot to App Store vai Google Play. Jaunumiem var sekot līdzi arī sociālajos tīklos Facebook http://www.facebook.com/PieciLV, Youtube http://www.youtube.com/user/PieciLV,  Instagram http://instagram.com/PieciLV un Twitter http://twitter.com/PieciLV.

Kantar TNS 2019. gada radio auditorijas pētījumu dati liecina, ka Latvijas Radio 5 – pieci.lv ik nedēļu sasniedz 164 tūkstošus jauniešu visā Latvijā. Lielākā pieci.lv auditorijas daļa ir vecumā no 16 līdz 34 gadiem. EBU (Eiropas Raidorganizācijas apvienība) dati liecina, ka, galvenokārt pateicoties Latvijas Radio multimediālajai platformai pieci.lv, Latvijas sabiedriskā radio jauniešu auditorijas tirgus daļa ir 20%. Salīdzinājumam, Igaunijas sabiedriskā radio (ERR) jauniešu tirgus daļa ir 7,7%, bet Lietuvas (LRT) – tikai 2%.

 

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas un multimediju daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv