Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Sākas „Muzikālās bankas 2020” fināla balsojums par gada vērtīgāko dziesmu

Otrdien, 5. janvārī, sākas fināla balsojums par gada vērtīgāko popa un roka dziesmu Latvijas Radio 2 rīkotajā aptaujā „Muzikālā banka 2020”. Līdz 18.janvārim 25 fināla dziesmas vērtē klausītāji un Muzikālās bankas žūrija, bet no 19.līdz 26.janvārim balsojums turpināsies vairs tikai par 15 dziesmām. Balsošana notiek mājaslapā muzikalabanka.lv. Gada vērtīgāko dziesmu noskaidros klausītāju balsojums „Muzikālās bankas 2020” apbalvošanas ceremonijas laikā. Tā notiks 30.janvārī, plkst.21.15 tiešraidē Latvijas Radio 2 un LTV1, kā arī „Muzikālās Bankas” Facebook kontā.  


Apkopojot gada rezultātus, „Muzikālās bankas 2020” fināla balsojumā no 168 pieteiktajām dziesmām iekļuvušas šādas 25 dziesmas: 


DEJO VIENTULĪBU – Intars Busulis
DĪVAINI MIERĪGI – Lauris Reiniks
DRĀMA – MARTA
GARĪGAIS ARĪ – Musiqq
HAOSĀ – Astro’n’out & Sudden Lights
IETIN MANI – Ivo Grīsniņš Grīslis
IR LEMTS KOPĀ BŪT – Iveta Baumane & Roberts Pētersons
KORĶĪŠI – Aija Andrejeva
KUR ESI TU? – Double Faced Eels
LAI JAU DEG – Ivo Fomins
MAN NESANĀK – Markus Riva x Samanta Tīna
MĀLOS PELĒKOS – Triānas parks un Igo
MĒS VAIRS NĒ – Samanta Tīna
MILJONIEM GADU – Fēlikss Ķiģelis
PANAMA – Tautumeitas
PIEDOD – Madara Dzintara
PILNMĒNESS PARĪZĒ – Ralfs Eilands un VIŅA
PLĒS – Arturs 
SABILES VĪNS – Jānis Stībelis
STĀVĒT TUVĀK – DAGAMBA, pied. Patrisha
ŠIS IR MANS LAIKS – Aminata
TAVS KAROGS – The Sound Poets
TŪRISTS – Dons   
VASARA BEZ INTERNETIEM –  Carnival Youth
VĒJIEM LĪDZI – Andris Ērglis

Muzikālās bankas 25 fināla dziesmas, līdztekus klausītāju balsojumam, vērtē arī neatkarīga un starptautiska žūrija, kurā piedalās dziedātāja Dināra Rudāne, mūziķis, komponists, producents Reinis Sējāns, dziedātāja Olga Rajecka, komponists, diriģents Jēkabs Jančevskis, reperis, bītmeikeris, producents ansis, operdziedātāja Jolanta Strikaite-Lapiņa, dzejnieks Kārlis Vērdiņš, Latvijas izpildītāju un producentu apvienības LaIPA izpilddirektore Liena Grīna, Sony Music Baltic pārstāvis, grupas Ewert and The Two Dragons menedžeris Tomass Oljums (Toomas Olljum), Lietuvas Mūzikas asociācijas dibinātājs, mūzikas aģentūras M.P.3 vadītājs Vaidas Stackevičius.


Par savu mīļāko kompozīciju var balsot reizi dienā www.muzikalabanka.lv. Klausītāji un žūrija noteiks tās 15 dziesmas, par kurām turpināsies izšķirošais balsojums, izvirzot gada vērtīgāko dziesmu. Tieši šīs  kompozīcijas būs dzirdamas „Muzikālās bankas 2020” noslēguma koncertšovā 30.janvārī tiešraidē Latvijas Radio 2 un LTV1, kā arī „Muzikālās Bankas” Facebook kontā.


Jau ziņots, ka sakarā ar ierobežojumiem valstī, šogad Muzikālā banka notiks vienīgi tiešraidē. Plānots, ka nākamgad tā noritēs klātienē, kā ierasts, Daugavpils Olimpiskajā centrā. 


Par Muzikālo banku


Muzikālā banka ir Latvijas Radio 2 rīkota aptauja, kurā ik gadu klausītāji nosaka vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas. Latvijas Radio 2 ēterā „Muzikālā banka” skan trīs reizes nedēļā – otrdienās un ceturtdienās plkst. 14.05 un sestdienās no plkst. 12.00. Visa gada garumā klausītāju balsojums mājaslapā www.muzikalabanka.lv nosaka nedēļas, mēneša un gada vērtīgākās popa un roka dziesmas. Tradicionāli Muzikālās bankas gada aptauja noslēdzas ar vērienīgu apbalvošanas ceremoniju, kurā piedalās to dziesmu autori un izpildītāji, kuru darbi no radio klausītāju un žūrijas puses tiek novērtēti visaugstāk. 


Šogad „Muzikālās Banka” notiks jau 21.reizi. Līdz šim tajā visvairāk lauru plūkusi grupa „Prāta Vētra” un Dons.  Pagājušajā gadā par vērtīgāko dziesmu tika atzīta Dona izpildītā "Es nāktu mājās". Otro vietu ieguva "Triānas parka" un Intara Busuļa dziesma "Kamēr", bet trešo – "Singapūras satīna" dziesma "Piededzini mann", piedaloties Horenam Stalbem.

Publicitātes foto (Andrejs Strokins): „Muzikālās bankas 2019” noslēgumā uzvarētājs Dons izpilda gada vērtīgāko dziesmu "Es nāktu mājās".


Papildu informācija:

Daiga Konošonoka
Latvijas Radio 
Komunikācijas un multimediju daļas 
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: 28313163
E-pasts: daiga.konosonoka@latvijasradio.lv