Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Par centieniem diskreditēt sabiedriskos medijus

Kopš Ukrainas kara sākuma Latvijas Radio žurnālisti un programmu vadītāji ir saskārušies ar pastiprinātiem uzbrukumiem un atsevišķu, pamatā anonīmu, cilvēku centieniem diskreditēt sabiedriskos medijus un izvērst nomelnošanas kampaņas digitālajā vidē. Ir novēroti mēģinājumi  apšaubīt žurnālistu lojalitāti, tiek saņemti aizskaroši komentāri un draudi par kara notikumu atspoguļojumu Ukrainā.

Latvijas Radio atgādina: brīvības, tiesiskuma un demokrātisko vērtību sardzē mūsu svarīgākais mērķis ir un paliek nemainīgs – lai visi Latvijas iedzīvotāji iespējami ātri saņem pārbaudītu un patiesu informāciju par notikumiem Latvijā, Ukrainā un citviet pasaulē. Tāpat uzskatām, ka hibrīdkara apstākļos ir īpaši svarīgi sniegt uzticamu informāciju par Krievijas agresīvo un nežēlīgo rīcību Ukrainā gan krievu, gan arī ukraiņu valodā, ko klausās ne vien Latvijā, bet visā pasaulē.  Un esam pateicīgi saviem žurnālistiem par spēju pastiprinātas spriedzes apstākļos gatavot profesionālu un sabiedriskā medija vērtībām atbilstošu saturu! 

Tāpēc aicinām kritiski vērtēt jebkuras provokācijas un apzināties, ka informācijas kara apstākļos arī sabiedriskie mediji tiek apzināti izvēlēti par uzbrukumu mērķi. Ja tomēr redzat iemeslu apšaubīt sabiedriskā medija saturu un redakcionālo nostāju, lūdzam vērsties sabiedrisko mediju ombudā vai tiesībsargājošajās iestādēs, kas spēj sniegt kompetentu un neatkarīgu vērtējumu. Paldies!