Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv galvenās redaktores amatā darbu sāk Laura Lauziniece

 

 

 

No šodienas, 11. aprīļa, Latvijas Radio kolektīvam pievienojas Laura Lauziniece, kļūstot par Latvijas Radio 5 – Pieci.lv galveno redaktori. Lauzinieces atbildībā būs jauniešu multimediālās platformas satura plānošana un attīstība, tostarp digitālā satura virzienu noteikšana. 

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv programmas direktors Kārlis Kazāks pauž gandarījumu par Lauras Lauzinieces pievienošanos Latvijas Radio kolektīvam. „Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ir multimediāla platforma, kuras pamata uzdevums ir radīt un piedāvāt gan objektīvu, uzticamu saturu, gan vērtīgu izklaidi visprasīgākajai auditorijai jeb jauniešiem. Es esmu patiesi iepriecināts, ka tieši Laura būs Latvijas Radio 5 – Pieci.lv galvenā redaktore. Viņas līdzšinējā darbība Latvijas Televīzijas platformā 16+, kā arī viņas darbs grāmatžurnāla “I’mperfekt” komandā parāda Lauras plašo skatījumu uz jauniešu un ne tikai jauniešu vidē aktuālām tēmām. Laura ar saviem darbiem ir apliecinājusi, ka spēj būt gan radoša, gan idejas novest līdz teicamam rezultātam. Tieši šobrīd, kad ir tik svarīgi atrast veidus, kā neapmaldīties smagu un sarežģītu ziņu pārpilnībā, kā saliedēt Latvijas sabiedrību ap brīvības, cilvēktiesību un demokrātiskas pasaules vērtībām, mēs ar prieku sagaidām Lauru mūsu komandā,” atzīst Kārlis Kazāks

Lauras Lauzinieces profesionālā darbība radošajās nozarēs būs būtisks papildinājums Latvijas Radio 5 – Pieci.lv programmas attīstībā. Lauras pieredze, vairākus gadus veidojot jauniešu platformu 16+ Latvijas Televīzijā, ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ viņas kandidatūra vienprātīgi tika atbalstīta. „Visā Eiropā sabiedriskajiem medijiem ir izaicinājums uzrunāt un sasniegt jauniešu auditoriju. Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ik nedēļu sasniedz 158 tūkstošu lielu auditoriju, bet apzināmies arī to, ka vēl ir attīstības iespējas, īpaši digitālajā vidē un sociālo tīklu platformās,” tā Latvijas Radio valdes locekle programmu attīstības jautājumos Sanita Dika-Bokmeldere.  

Laura Lauziniece par vienu no saviem galvenajiem amata mērķiem izvirzījusi izglītojoša un diskusiju raisoša satura nodrošināšanu jauniešu auditorijai. „Digitālās vides straujā attīstība no multimediālo platformu satura veidotājiem pieprasa nepārtrauktu elastību un jaunradi, vienlaikus piedāvājot arvien jaunas iespējas saturu radīt dažādos formātos un auditoriju sasniegt caur dažādām platformām. Laiks, kurā pievienojos Latvijas Radio, ir pilns ar izaicinājumiem. Pēdējo gadu ārkārtīgi sarežģītā pandēmijas pieredze un pēdējo mēnešu notikumi Ukrainā ir veicinājuši jauniešu auditorijas lielāku iesaisti un ieinteresētību politiskajos jautājumos un aktuālajos notikumos. Tas, savukārt, rosina meklēt veidus, kā izklaidējošu saturu arvien vairāk papildināt ar izglītojošu un diskusiju raisošu saturu ne vien lineārajā ēterā, bet arī sociālo tīklu platformās,” pauž Laura Lauziniece. 

Laurai Lauziniecei ir plaša profesionālā pieredze. Bijusi gan vairāku žurnālu, tai skaitā grāmatžurnāla “I’mperfekt” redaktore, gan 16 + un izklaides redakcijas projektu vadītāja Latvijas Televīzijā. Laura Latvijas Universitātē ir ieguvusi bakalaura grādu socioloģijā.

Līdzšinējā Latvijas Radio 5 – Pieci.lv galvenā redaktore Elīna Baltskara amatu atstāja pēc pievienošanās kanāla „Rīta radio” programmai pagājušā gada septembrī.


Par Latvijas Radio 5 – Pieci.lv

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ir saturiski plašākā un daudzveidīgākā jauniešu multimediālā platforma Latvijā. Tas ir vienīgais sabiedrisko mediju kanāls Baltijā, kura lineārā raidlaika nedēļas jauniešu auditorija sasniedz 158 tūkstošus (Kantar TNS 2021. gada dati).
Latvijas Radio 5 – Pieci.lv programmā ir mūzikas, tehnoloģiju, sporta, dzīvesstila, datorspēļu, veselības, mākslas u.c. aktualitātes auditorijai vecumā no 16 līdz 34 gadiem. Regulāri tiek veidoti podkāsti (Kā ir būt, Radio rings, Pieci skatās, Rītdiena īsumā, Piecas garšas, Piektais līmenis, Profesiju skatlogs), kā arī īpašs video saturs dažādās platformās (Pieci.lv vlogs, Piecas kartes, Atkod valsti, Kā ir būt: TALKA u.c.). Ik gadu viens no lielākajiem notikumiem ir labdarības maratons „Dod pieci!”, ko radiostacija rīko kopā ar pārējiem sabiedriskajiem medijiem.


Papildu informācijai:

Liene Pālēna
Latvijas Radio 
Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: 26104145
E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv