Ceturtdiena, 2024. gada 28. marts

Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

„Muzikālās bankas” finālšovs turpmākos trīs gadus notiks Daugavpilī

 

 

Gada vērtīgāko popa un roka dziesmu aptaujas „Muzikālā banka” apbalvošanas ceremonija ar iemīļotāko Latvijas mūziķu dalību un krāšņu finālšovu turpmākos trīs gadus notiks Daugavpilī. Šodien Daugavpils pilsētas dome parakstīja sadarbības līgumu ar Latvijas Radio, apliecinot gatavību nodrošināt līdzfinansējumu aptuveni 40% apmērā no kopējām projekta izmaksām.

Latvijas Radio 2 projekta „Muzikālā banka”

Lai nodrošinātu vienlīdzīgu attieksmi un izvērtētu visām pusēm iespējami labāko sadarbības modeli, „Latvijas Radio” apzināja potenciālos sadarbības partnerus „Muzikālās bankas” mājvietas izvēlei un nosūtīja sadarbības piedāvājuma vēstules vairākām valsts pilsētām. Apstiprinājumu par vēlmi veidot sadarbību tuvākā nākotnē izteica Daugavpils pilsētas pašvaldība. Daugavpilieši ir ļoti lieli „Muzikālās bankas” atbalstītāji, un mums būs liels prieks ar visu komandu un Latvijas iemīļotāko mūziķu sastāvu atgriezties Daugavpilī,” atzīst Latvijas Radio valdes locekle Mārīte Tukiša.

Lai kļūtu par „Muzikālās bankas” finālšova norises vietu, konkrētajai pašvaldībai jānodrošina projekta līdzfinansējums, kas tiek izlietots šova norises vietas tehniskajai iekārtošanai, tiešraides translācijas nodrošināšanai, mūziķu un mākslinieku uzņemšanai un pasākuma producēšanai. Tāpat ir jābūt piemērotai pilsētas infrastruktūrai, kas ļauj izmitināt projektā iesaistītos mūziķus, tehnisko personālu un viesus viesnīcās vai viesu namos.

 

„Man ir liels gandarījums, ka “Muzikālā banka” nākamos trīs gadus norisināsies Daugavpilī. Mūsu pilsētas attīstītā infrastruktūra, profesionāļu komanda un iepriekšējo gadu sadarbība ar Latvijas Radio ir novērtēta augstākajā līmenī. Esam pierādījuši, ka spējam organizēt visdažādākā mēroga kultūras pasākumus. „Muzikālās bankas” finālšovs jau ir radis savu vietu Daugavpils kultūras norišu kalendārā. Pilsēta apzinās tā nozīmi gan vietējā, gan reģionālajā līmenī, vairojot iedzīvotāju piederības sajūtu valsts kultūras dzīvei,” norāda Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

 

„Muzikālā banka 2022” finālšovs Daugavpilī atgriezīsies 2023. gada sākumā, bet tikmēr Latvijas popa un roka mūzikas izpildītāji aktīvi turpinās sacensties par dalību tajā.

 

„Šajā sezonā latviešu popa un roka mūziķi ir ļoti produktīvi. Jau šobrīd aptaujā ir vairākas spēcīgas dziesmas, bet neesam vēl pat sezonas vidū. Prognozēju, ka finālā sagaidāma sīva konkurence starp jau zināmajiem mūziķiem un jauniem māksliniekiem. Prieks, ka atkal varēsim tikties krāšņā šovā Daugavpilī,” tā Latvijas Radio 2 direktors Kaspars Mauriņš.

 

Par „Muzikālo banku”

 

“Muzikālā banka” ir Latvijas Radio 2 rīkota aptauja, kurā ik gadu klausītāji nosaka vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas. Latvijas Radio 2 ēterā „Muzikālā banka” skan trīs reizes nedēļā – otrdienās un ceturtdienās plkst. 14.05 un sestdienās no plkst. 12.00. Visa gada garumā klausītāju balsojums mājaslapā www.muzikalabanka.lv nosaka nedēļas, mēneša un gada vērtīgākās popa un roka dziesmas. Tradicionāli “Muzikālās bankas” gada aptauja noslēdzas ar vērienīgu apbalvošanas ceremoniju, kurā piedalās to dziesmu autori un izpildītāji, kuru darbi no radio klausītāju un žūrijas puses tiek novērtēti visaugstāk.

Šogad „Muzikālā banka” notiks jau 23. reizi. „Muzikālā banka 2021” par vērtīgāko dziesmu tika atzīta „Prāta vētras” un „Tautumeitu” dziesma „Tur, kur Dieva kamanas slīd”. Otrajā vietā ierindojās grupas „Citi zēni” dziesma „Limuzīns uz krīta”. Savukārt, trešo vietu ieguva Dons ar dziesmu „Tas rakstīts debesīs (Piena ceļš)”.

 

Papildu informācija:

Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: +371 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv