Piektdiena, 2024. gada 19. aprīlis

Vārda diena: Vēsma, Fanija

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

„Veiksme neveiksmē” – jauns, iedvesmas pilns podkāsts ar Lindu Samsonovu

No 15. februāra trešdienās piecu nedēļu garumā Pieci.lv tīmekļa vietnē, Latvijas Radio mobilajā lietotnē un populārākajās podkāstu straumēšanas platformās klausāms jauns raidieraksts „Veiksme neveiksmē”. Iedrošinot klausītājus, ka ar darbu, neatlaidību un apņēmību ir iespējams daudz, Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ētera personība Linda Samsonova sarunāsies ar sabiedrībā zināmiem cilvēkiem, kuru ceļi pretī panākumiem nebūt nav bijuši vienkārši.

 

“Ideja radās, jo labi zinām, ka ir gana interesanti klausīties un lasīt par citu neveiksmēm, izgāšanos un salīdzināt tos ar notikumiem savā dzīvē. Mūs uzjautrina ziņu virsraksti, kur “sievietei vai vīrietim neveicas”. Tuvākie zina, ka mana ikdiena ir sīkām un dažkārt arī lielākām neveiksmēm pilna, taču tas nav apturējis mani, lai censtos sasniegt to, ko esmu iecerējusi. Dzīvot kļūst vieglāk, kad pieņemam, ka dzīve sastāv arī no vilšanās – tas ir normāli. Tieši tāpēc aicināju uz sarunu piecus, manuprāt, veiksmīgus, apņēmīgus cilvēkus, no kuru ceļa pretī panākumiem varam mācīties un atgādināt sev nenolaist degunu pat tad, ja esam jau noguruši no mūžīgās cīņas par kāroto,” raidierakstu raksturo un pārdomās dalās tā autore un balss, Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ētera personība Linda Samsonova.

 

Podkāstā viesosies zīmola „Madara Cosmetics” dibinātāja Lotte Tisenkopfa-Iltnere, pasākumu vadītājs Renārs Zeltiņš, uzņēmēja un līdzdibinātāja uzņēmumam „OX Drive” Egija Gailuma,  “McCANN Riga” reklāmas aģentūras vadītājs Kristaps Siliņš un alpīniste Kristīne Liepiņa. Raidieraksta varoņi dalās pārdomās, ko viņiem nozīmē veiksme. Tāpat viņi atklāj pārbaudījumus un izaicinājumus, lai sasniegtu iecerēto, kā arī parāda to, ka viņu ceļš pretī panākumiem nav bijis tikai veiksmīgs.

 

Raidieraksts “Veiksme neveiksmē” ir daļa no projekta „Pieci.lv podkāstu fabrika”. Tā ietvaros Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ētera personības veido raidierakstus par dažādām jauniešu auditorijai interesējošām izklaides un sociālām tēmām.

 

„Jau iepriekšējie podkāsti šajā eksperimentālo podkāstu projektā sasniedza labus rezultātus – gan Toma Grēviņa sarunas par skriešanu, gan Lotas Ulmanes raidieraksts ar jauniem veiksmīgiem cilvēkiem. Man nav šaubu, ka arī Lindas veidotais podkāsts atradīs savu auditoriju. Šo trīs raidierakstu gaitas sekmējušas to, ka podkāstu fabrikas projekts turpināsies arī šogad, bet jau ar paplašinātām iespējām pieteikties izmēģināt spēkus šajā audio formātā,” par jaunāko projekta veikumu stāsta Latvijas Radio podkāstu redaktors - attīstītājs Andrejs Siliņš.

 

Podkāsta idejas autore un vadītāja ir Linda Samsonova, producente – Krista Skrebele, multimediālā materiāla veidotāji – Tomass Beķeris un Arnolds Auziņš. Par vizuālo noformējumu gādāja Beāte Bērziņa un Ieva Lasmane.

 

Par Latvijas Radio podkāstiem

 

Latvijas Radio podkāstu straumēšanas vietnēs piedāvā vairāk nekā 160 dažādus raidījumus, kas pielāgoti raidierakstu formātam. Tāpat pieejami vairāki oriģinālpodkāsti, kas primāri veidoti digitālajai videi: pirmais dokumentālās žurnālistikas podkāsts Latvijā „Dokumentārijs”, podkāsts par karu Ukrainā „Drošinātājs”, „Runājam par skriešanu ar Tomu Grēviņu”, sarunas jauniešiem par dzīves jēgu “Kā ir būt”, mentālajai veselībai veltītais podkāsts “Vai tas ir normāli?”, podkāsts par podkāstiem Latvijā “Raidnīca”, sarunas par emocionālo un garīgo veselību caur mākslinieku pieredzes stāstiem “Mākslinieks pie mikrofona”, latgaliešu literatūrai veltītais podkāsts “Puslopys”, audio stāstu krājums “100 deči Latvijai”. Tāpat Latvijas Radio 4 – Doma laukums piedāvā visaptverošu saturu mazākumtautību valodās, tostarp podkāstos lielu popularitāti iemantojušo bērnu literatūras podkāstu “В гостях у книжки”. Ik mēnesi Latvijas Radio paplašina piedāvātā satura apjomu audio satura straumēšanas vietnēs. Latvijas Radio veidotos podkāstus var klausīties arī Latvijas Radio mobilajā lietotnē, kas caur Google Play un App Strore pieejama ikvienam viedtālruņa lietotājam.

 

 

Papildu informācijai:

Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.:  +371 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv