Otrdiena, 2024. gada 16. jūlijs

Vārda diena: Hermīne, Estere, Liepa

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 5 piedāvā Eiropas Parlamenta vēlēšanu spēli – „Politiskā pieccīņa”

Informācija medijiem 

29.05.2024.

Latvijas Radio 5 piedāvā Eiropas Parlamenta vēlēšanu spēli – „Politiskā pieccīņa”

No 28. maija Pieci.lv Youtube kanālā pieejama Eiropas Parlamenta vēlēšanu spēle „Politiskā pieccīņa”. Tajā neierastā formātā tiekas Eiropas Parlamenta deputāta amata kandidāti. Latvijas Radio 5 sagatavotie pārbaudījumi parāda politiķu erudīciju, uzskatus un spēju sastrādāties arī ar tiem kolēģiem, kuru partiju programmas atšķiras.

„Mums ir gandarījums, ka jauniešiem ir iespēja redzēt Eiropas Parlamenta deputāta amata kandidātus jaunā un atraktīvā formātā, kas atklāj katra zināšanas par Eiropas Savienību un tās aktuālajiem politiskajiem jautājumiem, bet vēl svarīgāk – iepazīt katra dalībnieka personību. Aicināto dalībnieku skaits spēlē ir simbolisks – no Latvijas Eiropas Parlamentā ievēlēs deviņus deputātus. Ceram, ka „Politiskā pieccīņa” tuvinās jauniešus izsvērtam un pārdomātam lēmumam, par ko balsot Eiropas Parlamenta vēlēšanās,” norāda Latvijas Radio 5 galvenais redaktors Toms Putniņš.

Spēlē Eiropas Parlamenta deputāta kandidāti pārbauda savus spēkus dažādos uzdevumos gan individuāli, gan komandās ar citu partiju pārstāvjiem. Politiķiem jāspēj saprast, ko somu valodā stāsta spēles viesis, jādemonstrē zināšanas par Eiropas Savienības vēsturi, jāatklāj savu politisko spēku vērtības. Tāpat kandidāti diskutē viens ar otru un spēles vadītājiem – raidījuma „Citi rīti” vadītāju Jāni Pētersonu un Latvijas Radio 5 galveno redaktoru Tomu Putniņu, kā arī veic citus uzdevumus. 

Spēlē „Politiskā pieccīņa” tika aicināti piedalīties deviņi politiskie spēki, kas marta SKDS aptaujā par iespējamo balsojumu Eiropas Parlamenta vēlēšanās bija vispopulārākie. Spēles ieraksts veikts 9. maijā. Lai nodrošinātu dzimumu līdzsvaru, tika lozēts, kuram politiskajam spēkam spēlei jādeleģē vīrietis, kuram – sieviete. Spēles dalībniekus izvēlējās paši politiskie spēki.

Spēles uzvarētājs tika noteikts, summējot punktus par pareizām atbildēm un punktus, ko dalībnieki nopelnīja klātienes auditorijas – studentu un 12. klases skolēnu – balsojumā. Auditorijas pārstāvji nebaidījās izteikt kritiku dalībniekiem, kuru uzskatiem viņi nepiekrita, kā arī bija gatavi iesaistīties komandu spēlēs, lai izlīdzētu politiķiem. 

Spēlē „Politiskā pieccīņa” piedalās Rihards Kols („Nacionālā apvienība”), Dace Melbārde („Jaunā Vienotība”), Elīna Pinto („Progresīvie”), Leontijs Morozs („Latvija pirmajā vietā”), Pāvels Kuzmins („Stabilitātei!”), Ivars Ijabs („Latvijas attīstībai”), Ieva Taranda („Apvienotais saraksts”) un Jūlija Stepaņenko („Suverēnā vara”). Partijas „Saskaņa” birojs neilgi pirms spēles ieraksta paziņoja, ka tās izvirzītā pārstāve Regīna Ločmeles neieradīsies un citu pārstāvi nedeleģēja.

Spēles „Politiskā pieccīņa” ieraksts pieejams Pieci.lv Youtube kontā: https://www.youtube.com/watch?v=NHaAhdFaBZU

 

Papildu informācija:


Liene Pālēna

Latvijas Radio 

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: +371 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv