Pasaulē iedzīvotāju skaits strauji aug un prognozes rāda, ka no šobrīd gandrīz 8 miljardiem iedzīvotāju ap 2050 gadu uz Zemes būs jau ap 10 miljardiem cilvēku. Pieaugošais cilvēku skaits būs jānodrošina ar pārtiku, bet paralēli arī jārūpējās par ilgtspējīgu planētas attīstību. Tāpēc inovācijas pārtikas nozarē ir būtiskas cilvēces ilgtermiņa attīstībai. Ne tikai pasaulē zinātnieki strādā pie dažādām inovācijām, bet inovācijas top arī Latvijā. Kā veidojas pārtikas inovācijas un ar kādiem izaicinājumiem šādi jaunuzņēmumi sastopās? Saruna ar jaunuzņēmuma "Fermentful" veidotājām Andu Penku un Oksanu Dāvi.
Ieteikt
Latvijas Radio aicina izteikt savu viedokli par raidījumā dzirdēto un atbalsta diskusijas klausītāju starpā, tomēr patur tiesības dzēst komentārus, kas pārkāpj cieņpilnas attieksmes un ētiskas rīcības robežas.
Pievienot komentāru
Pievienot atbildi
Lai komentētu, ienāc arī ar savu draugiem.lv, Facebook vai X profilu!
Draugiem.lv Facebook X